Tips voor studenten om hun krediet op te bouwen

Een sterke kredietwaardigheid opbouwen kan voor bijna iedereen een hele klus zijn. Maar als je een student bent, kan dit uitzonderlijk moeilijk zijn. Met weinig tot geen inkomen, studieleningen en geen kredietgeschiedenis beginnen veel studenten hun kredietreis in het hol. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige gewoonten die elke student kan aannemen om zijn studiepunten te verbeteren door afstuderen.

1. Beheer bestaande kredietlijnen correct

Als u momenteel leningen of kredietlijnen heeft – studieleningen, autobetalingen of creditcardrekeningen – is uw eerste opdracht om de vereiste betalingen op deze rekeningen elke maand op tijd te doen. Voor veel studieleningen hoef je niets te betalen tot na je afstuderen (maar je kunt zeker nu beginnen met betalen, waardoor het totale bedrag aan rente dat je betaalt) wordt verlaagd. Maar voor andere accounts zoals autoleningen of creditcards heeft u elke maand een minimaal vereiste betaling. Door deze betaling elke maand op tijd te doen, begint u met het ontwikkelen van een solide record van tijdige betalingen. En omdat 35% van uw FICO-kredietscore gebaseerd is op betalingsgeschiedenis, zal deze gewoonte uw kredietscore in de loop van de tijd verhogen.

Voor creditcardrekeningen zou u moeten overwegen om elke maand het volledige saldo te betalen. Bijna alle financiƫle adviseurs en creditcardexperts zijn het erover eens dat het niet slim is om een creditcardbalans bij zich te hebben; de rente is gewoon te hoog.

1a. Als u geen kredietlimieten heeft, open er dan een

Als je een student bent en geen leningen of kredietrekeningen hebt, is het openen van een geweldige manier om te beginnen met het opbouwen van je krediet. Voor de meesten is de eenvoudigste manier om een creditcard te openen die bedoeld is voor studenten, zoals veel van deze op onze lijst met de beste creditcards voor studenten. Deze kaarten hebben vaak lagere kwalificatiecriteria en zijn ideaal voor studenten. Zoals hierboven vermeld, betaal altijd uw creditcard-saldo elke maand volledig af. Als u mijlen, punten of andere beloningen op uw kaart verdient, doet het bedrag dat u aan rente op het kaartsaldo betaalt alle voordelen die u verdient teniet. Als u de creditcard niet elke maand kunt afbetalen, is het waarschijnlijk het beste om de rekening niet te openen.

2. Word een geautoriseerde gebruiker

Veel ouders staan toe dat hun schoolgaande kinderen geautoriseerde gebruikers worden op hun creditcard goedkoopste. U kunt creditcard vergelijken volgens de Consumentenbond. Als je ouders of andere familieleden hiervoor openstaan, kunnen ze je toevoegen als geautoriseerde gebruiker, wat zal helpen om je tegoed vast te stellen. Als geautoriseerde gebruiker ontvangt u een creditcard met uw naam erop, maar de primaire kaarthouder is uiteindelijk verantwoordelijk voor het uitvoeren van betalingen op de kaart. Zorg er dus voor dat je een duidelijk begrip hebt met de primaire kaarthouder voordat je uitgeeft.